achtergrondafbeelding

Feest voor Harley-Davidson Fat Boy

Speciale 'zwarte' jubileumversie van 30-jarige icoon

4 feb 2020, 19:47  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Word jij de nieuwe eigenaar van een van de genummerde exemplaren van de Harley-Davidson Fat Boy 30th Anniversary? Wacht niet te lang, want er komen er maar 2.500.

Collectors-item van Harley-Davidson

Jubileumversies van Harley-Davidson zijn gewilde collectors-items. Dat geldt ook voor de aangekondigde Fat Boy 30th Anniversary voor medio 2020. Uiterlijk is die te herkennen aan de overwegende zwarte kleurstelling. Ook het blok is in die kleur uitgevoerd, waarbij bronskleurige details voor subtiele accenten zorgen. Op de tellerconsole op de tank zit het plaatje met het unieke productienummer.

Anno 1990

De Fat Boy is in 1990 uitgebracht met de de looks, de proporties en het silhouet van de Harley-Davidson Hydra Glide uit 1949. De rijders waarderen het klassieke design-DNA en de eenvoud die dat uitstraalt. Het is gewoon een dikke customfiets met gesloten disc-wielen. Het uiterlijk straalt kracht uit. De motor oogt stoer. De overwegende zwarte kleuren kenmerken de Fat Boy door de jaren heen als iconisch model.

Fat Boy 30th Anniversary

Bij de Fat Boy 30the Anniversary is het blok uitgevoerd in ‘Vivid Black’. De disc-wielen zijn satijnzwart met gefreesde elementen. Zwart is kortom de hoofdkleur. Bronskleurige accenten geven net dat beetje extra aan deze special.

Krachtigste V-twin

Het motorblok is de krachtigste V-twin die Harley-Davidson momenteel beschikbaar heeft voor zijn softtail-modellen. Het is het Milwaukee-Eight 114-blok van 1.868 cc, dat zonder rubberen trillingsdemping rechtstreeks aan het frame is gemonteerd voor maximale stijfheid. Twee balansassen elimineren de trillingen van de V-twin, en zijn vooral effectief bij stationair draaien. Vermogen geeft Harlye-Davidson niet op, wel een koppel van 155 Nm bij 3.000 toeren. Medio 2020 arriveert het jubileummodel bij de dealers. Hij is er vanaf 30.500 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail