achtergrondafbeelding
Triumph-TE-1-header

Elektrische motorfiets van Triumph naar testfase

Triumph TE-1 Prototype bijna klaar

8 feb 2022, 15:25  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

De eerste elektrische motorfiets van Triumph is bijna klaar. Althans, de motor bereikt een nieuwe fase in de ontwikkeling. Het prototype is vandaag namelijk officieel overhandigd aan de fabriek, zodat de praktijktesten kunnen beginnen. Hiermee komt de machine weer een stap dichterbij de productie.

Samenwerking

De TE-1 is het resultaat van een samenwerking tussen Triumph, Williams Advanced Engineering, Integral Motor en de WMG van de University of Warwick. De partijen gebruiken de TE-1 als leerschool voor toekomstige technologieën en doen daarmee ervaring op met tweewielige elektrificatie.

Taakverdeling

De slimme koppen bouwen aan de TE-1 met ieder hun specialiteit. Williams Advanced Engineering verzorgt de controlunit en de batterypack. Integral Motor helpt mee aan de aandrijflijn en de WMG van de University of Warwick is verantwoordelijk voor de pre-live simulatie, zodat het project op schema ligt.

Dat alles is omhuld in een Triumph-jasje. Onder andere het frame, cockpit, wielen, schokdempers van Öhlins, Brembo remmen, riem-aandrijving en besturingssoftware komen bij Triumph van de planken. Maar er zijn ook speciaal ontworpen onderdelen gebruikt in de TE-1.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Triumph-TE-1-zijkant

Triumph-fabriek

De volgende stap is het daadwerkelijk produceren van het prototype. Vanzelfsprekend neemt Triumph die taak op zich en doet dat in de fabriek in Hickley. Daarna is de motorfiets klaar om te testen.

Het testen

Het testen, door Triumph ook wel Fase 4 genoemd, omvat een aantal essentiële basisfuncties. Die in reële omstandigheden op de weg en op het circuit worden getest. Denk hierbij aan zaken als het kalibreren van de gas- en remhendel, het valideren van de software, meten van het verbruik, thermische optimalisatie, wheeliecontrol en tractiecontrol controleren, maar ook de dynamiek testen zoals de wegligging en acceleratie.

En daarna?

In de zomer van 2022 is de verwachting dat Fase 4 voltooid is. Dat is voor Triumph dan ook het moment om de motorfiets te voorzien van het definitieve bodywork en de uiteindelijke kleurstelling. Tegelijkertijd publiceert Triumph ook de testresultaten, zoals de actieradius, verbruik en prestaties. Helaas betekent dat niet dat de Triumph de TE-1 ook daadwerkelijk direct op de markt brengt. Daar zullen we waarschijnlijk nog even op moeten wachten.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen