achtergrondafbeelding

Elektrisch rijden met de motor

14 apr 2023, 5:36  •  Nieuws  •  Door Robin Nieuwhof

Ben je een fervent motorrijder en wil je het liefst zoveel mogelijk tochtjes maken met je favoriete vervoermiddel? Dan weet je natuurlijk allang dat het rijden op fossiele brandstof niet goed is voor het milieu, maar dat het ook aardig wat kost als je vaak moet tanken. Wil je nu toch een mooie motor aanschaffen? Gebruik dan onze tips.

Bepaal voor jezelf waar de motor aan moet voldoen

Als je een nieuwe motor wilt aanschaffen of het pas de eerste keer is dat je voor een dergelijk vervoermiddel gaat kijken, bedenk dan van tevoren waar de motor aan moet voldoen en waarvoor je deze gaat gebruiken. Iedereen stelt natuurlijk andere eisen aan een vervoermiddel en het wordt niet altijd voor dezelfde doeleinden ingezet. Misschien ben jij wel heel erg fan van een bepaald merk of model, dus dat maakt de keuze in ieder geval wel wat makkelijker maar ook dan is het aanbod aan motoren nog altijd groot. 

Kies een motor die bij jou en het gebruik past

Ga je bijvoorbeeld dagelijks met de motor naar je werk? Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je een solide model uitkiest waarmee jij goed overweg kunt en waarop je goed kunt rijden. Dit kan een bepaald merk zijn maar het is vooral een kwestie van uitproberen welk model bij je past. Dat is eigenlijk precies hetzelfde als bij een auto. Een motor rijden is heel prettig als je vaak op drukke wegen rijdt en er files staan want met de motor kun je vaak voorbij. Dat mag ook en het bespaart je veel fileleed. Dit is al een heel goede reden om voor een motor in plaats van voor een auto te kiezen. 

Denk ook eens aan elektrisch rijden met de motor

Voor motoren geldt dat ze nog vaak op fossiele brandstof rijden en voor schadelijke CO2 uitstoot zorgen, maar er zijn tegenwoordig ook elektrische motoren te koop. Zeker als je veel op de weg zit, is het goed om eens naar een dergelijke motor te kijken. Hiermee ben je duurzaam bezig en kun je toch lekker motor rijden. Niet elke elektrische motor heeft dezelfde actieradius dus kijk goed wat jij nodig hebt. Onderweg opladen kan tegenwoordig op veel plekken dus dat scheelt aanzienlijk. Kijk eens op GRID om te weten waar je bij jou in de buurt goede oplaadpunten vindt. Thuis de accu opladen is ook een goede optie.  

Maak altijd eerst een proefrit met de motor

Wat voor een auto geldt, gaat zeker ook op voor de aankoop van een motor. Nu kun je wel compleet verliefd zijn op een bepaald merk of model, maar je moet deze altijd eerst goed uitproberen. Neem hiervoor contact op met een dealer in motoren en ga een proefrit maken. Hiermee weet je meteen of de motor van je dromen ook echt iets voor jou is. Valt het toch wat tegen in werkelijkheid of voldoet de motor niet aan al je eisen? Dan zoek je gewoon nog even verder.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen