achtergrondafbeelding
Triumph TFT systeem 2019

EICMA 2018: Nieuw TFT-display van Triumph

De highlights op een rij.

6 nov 2018, 9:45  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Triumph introduceert in het voorjaar van 2019 een nieuwe TFT-display met meer connectiviteitsvoorzieningen. Het wordt beschikbaar op alle nieuwe Triumph-modellen die uitgerust zijn met een TFT-dashboard (multifunctioneel kleurenscherm met instrumentendisplay). Daarnaast is het ook nadien te installeren op alle andere modellen van Triumph die al een TFT-dashboard hebben. We zetten alle highlights op een rij.

De highlights van het nieuwe Triumph TFT-connectiviteitssysteem…

Geïntegreerd GoPro-bedieningssysteem

De rijder kan op elk gewenst moment zijn rit vastleggen door zijn GoPro aan te sluiten op het TFT-display, waarbij hij via de linker schakelaar behuizing intuïtief toegang heeft tot belangrijke GoPro-functies. Het TFT-display geeft eenvoudige grafische pictogrammen weer, die de status van de GoPro-camera aangeven, inclusief modus, start filmen, stop filmen, foto nemen en batterijniveau. Dit systeem is geschikt voor alle GoPro-camera’s vanaf Hero 5 en Session 5 en hoger.

Triumph TFT systeem 2019

‘Turn-by-turn’-navigatiesysteem

Een primeur voor elke motorfiets van Triumph en de allereerste samenwerking van Google met een motorfietsfabrikant – het Triumph ‘turn-by-turn’-navigatiesysteem vergemakkelijkt de navigatie door een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule. Maak verbinding met meer dan 100 miljoen interessante locaties in de Google-infrastructuur, met betrouwbare, locatiebewuste zoeksuggesties.

Nadat de rijder de route in de ‘MyTriumph’-app heeft geselecteerd en ingesteld, geven de instrumenten, met een duidelijke, grafische pijlweergave en met behulp van pictogrammen op het scherm, nauwkeurig aanwijzingen voor de te volgen richting.

De geplande route en interessante punten onderweg kunnen ook direct via het scherm van de mobiele telefoon worden opgeroepen in de ‘MyTriumph’-app. Dit geavanceerde navigatiesysteem biedt rijders een eenvoudige en gemakkelijke manier om hun route in te stellen en hun bestemming te vinden, zowel op korte als lange ritten.

‘Turn-by-turn’-navigatie ondersteund door een geheel nieuwe, gratis ‘MyTriumph’-app, geschikt voor mobiele telefoons met Android of iOS-besturingssystemen

Bediening van telefoon en muziek

Vergemakkelijkt door de optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule, kan de rijder zijn smartphone en Bluetooth-headset koppelen aan het TFT-connectiviteitssysteem, waardoor volledige en intuïtieve bediening wordt geboden. Telefoonfuncties zoals uitgaande gesprekken en het ontvangen van oproepen en meldingen via SMS kunnen worden bediend via de linker schakelaar behuizing, net als de selectie van muzieknummers en de volumeregeling.

Triumph TFT systeem 2019

Beschikbaar voor…

Het TFT-connectiviteitssysteem wordt beschikbaar voor alle Triumph modellen die uitgerust zijn met een TFT-dashboard, zowel nieuwe als huidige modellen, zoals de Street Triple R & RS, Speed Triple S & RS, Tiger 800 XCX, XCA, XRX, XRX LRH, XRT en de Tiger 1200 XRX, XRX LRH, XRT, XCX, XCA.

Modellen die uitgerust zijn met een TFT-dashboard kunnen door een Triumph dealer worden geüpgraded met een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule en een software-update.

Share Tweet Share Share E-Mail