achtergrondafbeelding

Een motorverzekering afsluiten – hier moet je op letten!

Hoe kies je de beste motorverzekering?

7 jan 2021, 9:07  •  Nieuws, Partner Content  •  Door De Redactie

Motoren zijn een van de meest populaire vervoersmiddelen in de zomer. Het rijden op een motor voelt bevrijdend en zorgt ervoor dat je makkelijker door het verkeer manoeuvreert. Bij de aankoop van een motor houd je vanzelfsprekend rekening met tal van factoren zoals het ontwerp, de kilometerstand en de prijs. Maar laten we één ding niet vergeten… Hoe belangrijk het ook is om de juiste beslissing te nemen bij de aankoop van een nieuwe motor, het is net zo belangrijk, of misschien wel belangrijker om de juiste motorverzekering voor je motor te kiezen.

Maar hoe kies je de beste motorverzekering?

Aangezien een uitgebreide motorverzekering een all-inclusive dekking biedt, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan een uitgebreide dekking boven een WA-verzekering. Net als bij elk ander type aankoop van een verzekering. Voordat je op zoek gaat naar een verzekering, is het belangrijk om een beoordeling te maken op basis van behoefte en budget. Kies je voor een dekking voor derden of een uitgebreide dekking? Denk hier eerst goed over na.

5 belangrijke zaken om over na te denken bij het kiezen van een motorverzekering:

  1. De cilinderinhoud van de motor bepaalt de premie. De cilinderinhoud van de motor bepaalt mede de verzekeringspremie. Als de cilinderinhoud van de motor hoog is, zal de premie ook aan de hogere kant zijn.
  2. Naarmate een voertuig ouder wordt, zal de afschrijving toenemen, de waarde zal dalen en als gevolg daarvan zal de premie lager worden op jaarbasis. De dagwaarde is een van de belangrijkste factoren die de premie van een motorverzekering bepalen.
  3. Kies een gerenommeerde verzekeraar. Kies áltijd een betrouwbare verzekeringsmaatschappij. Het kiezen van een gerenommeerde verzekeraar zorgt ervoor dat de schaderegeling efficiënt en probleemloos verloopt.
  4. Vergelijk motorverzekeringen online. Je kunt motorzekeringen online vergelijken op basis van dekking, inclusie, uitsluitingen, kosten etc.
  5. Vergeet niet om online beoordelingen te lezen. Lees online reviews geschreven door geverifieerde klanten die hun ervaring delen over de verzekeringsmaatschappij.

De juiste motorverzekering gevonden? Rijden maar!

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen