achtergrondafbeelding

Een motor kopen met een lening, verstandig?

Hier moet je op letten

9 jun 2020, 7:40  •  Nieuws, Partner Content  •  Door De Redactie

Stel: je hebt al jaren een oogje op een bepaalde motor, maar hebt op dit moment niet de financiële middelen om de motorfiets in één keer te kopen. De motor met een lening kopen is dan een optie om alsnog per direct te gaan genieten van je droommotor.

Lening mooi alternatief voor aankoop

Voor mensen die niet het gewenste bedrag op de bankrekening hebben staan of het complete bedrag liever niet in één keer van de bankrekening zien verdwijnen, kan een lening best interessant zijn. Weet wel dat je altijd wat meer kwijt bent dan bijvoorbeeld met aankoop. Je kent vast en zeker wel de leus: ‘let op, geld lenen kost geld’. Daar is niets aan gelogen. Aankoop blijft altijd goedkoper, maar een lening is een mooi alternatief.

Verschillende voorwaarden

Er zijn diverse leningaanbieders. Allemaal hebben ze hun eigen voorwaarden. Bij de ene aanbieder is het rentepercentage net wat lager en bij een andere partij is het mogelijk om boetevrij extra af te lossen. Vooral dat laatste is interessant. Want stel dat je dan een keer een financiële meevaller hebt of je kunt net wat meer geld missen, dan kun je ervoor kiezen om extra geld af te lossen zonder extra kosten. Je lening is dan eerder afbetaald en je hebt eerder aan de financiële verplichting voldaan. Boetevrij kunnen aflossen is dus een prettige bijkomstigheid.

Na afbetaling is motor jouw eigendom

Een lening is overigens geen private lease, laat dat duidelijk zijn. Na afbetaling van de lening is de motor echt jouw eigendom. Met private lease betaal je een vast bedrag met maand (inclusief onderhoud, verzekering en wegenbelasting, maar exclusief brandstof) en moet je de motor na het einde van de looptijd weer inleveren.

Online geld lenen

Wil je snel geld lenen? Kijk dan eens online rond bij verschillende aanbieders. Je vindt eenvoudig online platforms waarop je financiële producten eenvoudig en overzichtelijk met elkaar kunt vergelijken. Zo krijg je inzicht in de verschillende tarieven, rentepercentage en beste randvoorwaarden.

Gewenste looptijd

Als je een keuze hebt gemaakt, vul je je gegevens in, kies je het leenbedrag, de gewenste looptijd (hoe korter, hoe beter) en selecteer je een bestedingsdoel. In dit geval is dat een nieuwe motorfiets. Daarna vul je je persoonlijke gegevens in. De leningverstrekker zal vervolgens kijken naar je financiële situatie. Het is voor de aanbieder belangrijk dat je de lening kunt afbetalen. Hoe lager het risico voor de leningaanbieder, hoe eerder je goedkeuring krijgt.

Stoplicht op groen

Let er op dat je voldoende financiële slagkracht hebt om de lening te kunnen afbetalen. Denk dus eerst goed na, voordat je het stoplicht voor jezelf op groen zet. Als er goedkeuring is, dan krijg je het geld vaak al heel snel op je rekening en gaat die droom in vervulling. Binnen no time staat dan je droommotor in je garage. Wees er maar zuinig op.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen