achtergrondafbeelding
Evil Live

Drie legendarische Evel Knievel stunts op één avond door Travis Pastrana!

52 auto's, 16 Greyhound bussen en een fontein van 42 meter

14 jun 2018, 13:24  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Travis Pastrana tart het lot graag. Maar wat hij nu bedacht heeft gaat echt ver. Hij wil op één avond de drie bekendste stunts van Evel Knievel nadoen, inclusief de sprong met de motor over de bekende fontein bij Caesar’s Palace. Knievel zelf lukte dat overigens niet.

Ode aan Evel Knievel

Het evenement ter ere van Evel Knievel – wat de naam “Evel Live” krijgt – zal plaatsvinden tijdens een drie uur durend live spektakel onder de vlag van Nitro Circus. Op zondag 8 juli zal Travis zijn held eren met drie waanzinnige stunts, op één avond.

Travis Pastrana

Sprong over 52 auto’s…

De eerste stunt is er gelijk eentje van formaat. Travis zal over 52 auto’s springen. Alsof dat nog niet genoeg is zal hij daarna proberen om over 16 naast elkaar geparkeerde Greyhound bussen te springen. Deze stunts vinden plaats bij Planet Hollywood in Las Vegas.

…en 42 meter over fontein

Tot slot de sprong over de grote fontein (42 meter) bij Caesar’s Palace in Las Vegas. Dit is waarschijnlijk Knievel’s bekendste sprong, mede omdat die toen live uitgezonden werd op tv. Hij raakte daarbij zwaar gewond, maar herstelde gelukkig weer snel. Of het Travis wel gaat lukken zien we op zondag 8 juli.

The machine

Travis Pastrana gaat de stunts doen op een vergelijkbare motor als die van Evel Knievel. Travis gebruikt voor de stunts een aangepaste Indian Scout FTR750. Alleen dan natuurlijk in een modern en veiliger jasje. Travis: “Normaal doe ik mijn stunts op een Suzuki RM-Z450, maar de Indian past meer in de stijl van het evenement”. Roland Sands, custom-bouwer, racer en goede vriend is verantwoordelijk voor de bouw van de motor.  Evel Knievel zelf deed zijn stunts op een XR750 van Harley-Davidson. Voor de zekerheid heeft Roland met zijn crew vier identieke motoren gebouwd, je weet maar nooit.

The man

Knievel’s waanzinnige stuntcarrière duurde 15 jaar en omvatte meer dan 75 motorsprongen. Hij had ook een behoorlijk aantal ernstige ongevallen in die tijd. Misschien dat hij daardoor nog wel het meest bekend is geworden. Lees meer over Evel Knievel.

De drie uur durende show met Travis Pastrana zal uitgezonden worden op HISTORY channel. Of dit ook gelijktijdig in Nederland zal worden uitgezonden is nog niet bekend.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen