achtergrondafbeelding
BMW R nineT /5

Dit kost de speciale BMW R nineT /5

Limited edition per direct te bestellen

25 jul 2019, 10:55  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

BMW Motorrad Nederland heeft de vanafprijs vrijgegeven van de gelimiteerde BMW R nineT /5. Qua prijs valt de BMW R nineT /5 special edition precies tussen de R nineT Pure (vanaf 14.900 euro) en standaard R nineT (vanaf 18.350 euro) in.

Beperkte oplage door beperkte productietijd

BMW vraagt op z’n minst 17.319 euro voor de speciale uitvoering. “Het model is bij enkele dealers in de showroom te vinden”, aldus de Nederlandse woordvoerster in gesprek met MotorRAI.nl. “Vooralsnog zijn er 10 stuks in Nederland. Dit model is echter niet gelimiteerd in aantal, alleen in productietijd. Er zouden dus meer exemplaren naar Nederland kunnen komen.”

Twee redenen

Waarom BMW Motorrad de R nineT /5 uitbrengt, heeft twee redenen. Één: de BMW /5 Series bestaat 50 jaar. Twee: BMW Motorrad produceert al 50 jaar motoren in Berlin Spandau. In 1969 lanceerde BMW de R 75/5 die voor het eerst van de productielijn rolde in de nieuwe fabriek in Berlijn-Spandau.

Te herkennen aan…

Je kan de BMW R nineT /5 herkennen aan de speciale lakkleur Option 719 Lupin blue metallic/Smoke, dubbele belijning in Light white, verchroomde uitlaatbochten, verwarmbare handvatten, zwarte buddyseat met witte bies, klassieke kniepanelen, een 50 jaar /5 metalen embleem op de tank, zilverkleurige spaakwielen, chromen spiegels en een retro accent op de telescopische vorken in de vorm van manchetten.

Krachtbron

Voor de aandrijving zorgt een luchtgekoelde tweecilinder 1.170 cc boxermotor met een vermogen van 110 pk (81 kW). ABS en automatische stabiliteitsregeling ASC zijn standaard. Een motortest van deze speciale uitvoering lees je spoedig op MotorRAI.nl.

 

Share Tweet Share Share E-Mail