achtergrondafbeelding

Dit kost de nieuwe BMW R 18 First Edition

7 apr 2020, 12:12  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

BMW heeft de vanafprijs vrijgegeven van de nieuwe R 18 First Edition. De cruiser is niet goedkoop, maar is wel helemaal compleet.

Vanafprijs BMW R 18 First Edition

De vanafprijs van de BMW R 18 bedraagt in Nederland 27.200 euro. Die prijs geldt voor de First Edition. BMW levert de R 18 First Edition alleen in de kleur Black Storm Metallic. De First Edition kenmerkt zich verder door gepenseelde witte biezen in de kleur Lightwhite Uni, maar ook chromen vlakken, een badge in het zadel en een ‘First Edition’ chromen opdruk op de zijschilden. Iedere koper van de First Edition krijgt ook een welcome box met een geheimzinnige inhoud.

Veel is standaard

Zaken als de rijmodi ‘Rain’, ‘Roll’ en ‘Rock’ zijn standaard, net als ASC (Automatic Stability Control) en het motorkoppelregelsysteem MSR om wielslip bij acceleratie, bijvoorbeeld op nat of glad wegdek, te beteugelen.

Diverse opties

Opties zijn er genoeg. We zetten ze hieronder op een rij.

Achteruitrijhulp Reverse Assist: 986,15 euro
Anti diefstal alarm: 238,37 euro
Duobuddyseat & voetsteunen voor passagier: 254,10 euro
Hill Start Control: 101,64 euro
Koplamp Pro met iconisch lichtelement: 396,88 euro
Afsluitbare tankdop: 50,82 euro
Verwarmbare handvatten: 223,85 euro

Eindprijs

Vink je dit alles aan, dan bedraagt de prijs 29.814,17 euro. Maar dan moet het personaliseren nog beginnen, als je dat wilt natuurlijk. Er zijn alleen al dertien windschermen verkrijgbaar in verschillende hoogtes. BMW levert ook diverse rugsteunen voor de passagier, diverse zadels, uiteenlopende wieldesigns en een heleboel sierlementen voor de 91 pk sterke 1.800 cc grote ‘Big Boxer’. Eigenlijk te veel om op te noemen. Je zou hem eigenlijk zelf eens moeten samenstellen via de online configurator.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen