achtergrondafbeelding

Distinguished Gentleman’s Ride Triumph

Leuke special met een sympathieke boodschap

4 apr 2023, 15:15  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Distinguished Gentleman’s Ride spant zich sinds 2012 in voor onderzoek naar prostaatkanker. En sinds 2014 is Triumph de officiële motorpartner. Ter ere daarvan presenteert Triumph nu een gelimiteerde special van de T120 Bonneville. Er zijn maar 250 exemplaren.

Elk jaar zwaaien honderdduizenden fans van klassieke en vintage motorfietsen het been over het zadel om mee te doen aan de Distinguished Gentleman’s Ride (DGR). Veelal gestoken in colbert en pantalon rijden ze een tocht om aandacht te vragen voor prostaatkanker en om geld voor onderzoek daarnaar in te zamelen.

90.000 motorrijders

De eerste DGR-rit was in 2012 in het Australische Sydney, georganiseerd door DGR-pionier Mark Hawwa. Aan de laatste editie, najaar 2022, deden wereldwijd meer dan 90.000 motorrijders mee in meer dan 800 steden. In al die jaren is in totaal al bijna 40 miljoen euro bijeengebracht.

Triumph motorpartner van DGR

Triumph is sinds 2014 de officiële motorpartner van de DGR. Het merk zet zich in voor meer bekendheid, een grotere deelname en uiteindelijk meer fondsenwerving. Triumph schenkt motoren uit het Triumph Modern Classic-assortiment als beloning voor ‘s werelds beste fondsenwervers. In voorgaande jaren waren dat unieke motorfietsen, zoals een unieke Triumph Thruxton RS DGR Edition. Of een aangepaste Triumph Bonneville T120 ‘1959 Legends’ en bijpassende Gibson Les Paul Standard gitaar voor de beste fondsenwerver van 2022.

Distinguished Gentleman’s Ride special

2023 is het 10e jaar van deze samenwerking. Ter ere daarvan heeft Triumph 250 exclusieve, nieuwe Bonneville T120 Black Distinguished Gentleman’s Ride Limited Edition-motoren gemaakt. Die hebben een stijlvolle zwart-wit metallic DGR-lakwerk, voorzien van de officiële DGR-branding op de zijpanelen. Ook heeft de special goudkleurige details en een herkenbaar bruin zadel. Elk exemplaar wordt geleverd met een genummerd certificaat, ondertekend door DGR-oprichter Mark Hawwa en Triumph CEO Nick Bloor. De allereerste, nummer 001, is bestemd voor de beste fondsenwerver van 2023.

Kledingpartner

Bovendien is Triumph nu ook officiële kledingpartner van de DGR. Met een aan dit doel gewijde collectie lifestyle-kleding beoogt Triumph extra geld in het laatje te brengen voor onderzoek naar prostaatkanker.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen