achtergrondafbeelding

Demo Kawasaki superbikeracer tijdens Gamma Racing Day

300+ km/uur snelle Kawasaki NINJA ZX10-RR op TT Circuit

22 mei 2019, 19:23  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Kawasaki Racing Team coureur Leon Haslam demonstreert zijn snelle NINJA ZX10-RR World Superbike motor op het TT Circuit Assen tijdens de gratis toegankelijke GAMMA Racing Days op 17 en 18 augustus (2019).

Het zijn al weer de 20e GAMMA Racing Days in Assen. Een goede reden voor wat extra publiekstrekkers, bedacht GAMMA, en vond Kawasaki Benelux op zijn weg. Coureur Leon Haslam van het Kawasaki Racing Team in het WK Superbike geeft een demonstratie met zijn machine die een topsnelheid van meer dan 300 km/uur haalt.

Mooie Kawasaki-show van maken

“Ik ben zeer tevreden dat wij als Kawasaki Benelux partner zijn van dit geweldige evenement”, aldus Henk Salomons van Kawasaki Benelux. “Kawasaki maakt motoren met passie. Hoe mooi is het dan dat wij als Kawasaki kunnen bijdragen aan dit mooie evenement waar duizenden mensen op af komen die gepassioneerd zijn met alles wat met motoren te maken heeft. Wij zijn voornemens hier een mooie show van te maken met demo-motoren, Leon Haslam op de Ninja ZX-10RR, handtekeningsessies met onze coureurs en een kijkje in de Kawasaki Racing Team Pitbox.”

Performance zit Kawasaki in de genen

Kawasaki heeft naam en faam opgebouwd met ‘high-performance’ motorfietsen. Het Japanse merk staat bekend om diverse baanbrekende modellen als de H1 500, Z1 900 en de ZZ-R 1100. Anno 2019 tekent Kawasaki opnieuw voor de snelste en meest krachtige productiemotor, de 326 pk sterke Ninja H2R met supercharger, de snelste productiemotorfiets en wereldwijd bekend van snelheidrecords tot wel 400 km/uur.

Kawasaki Racing Team en Leon Haslam

Het Kawasaki Racing Team won maar liefst 5 wereldtitels met de indrukwekkende Ninja ZX10-RR. Leon Haslam is regerend Brits Superbikekampioen en staat dit seizoen met 2 podiumplaatsen op de 5e positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. De 35-jarige Brit stond al 41 keer op het WorldSBK podium waarvan 5 maal als racewinnaar. Haslam, bijnaam ‘Pocket Rocket’, is de zoon van 500cc Grand Prix-coureur ‘Rocket’ Ron Haslam.

Grootste auto-, motor- en kart-evenement in Europa

De GAMM Racing Days zijn het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Gratis toegangsbewijzen zijn vanaf juni verkrijgbaar bij GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis paddocktoegang.

Share Tweet Share Share E-Mail