achtergrondafbeelding

De Triumph Scrambler 1200XE van Fred Krugger

Afwerking verwijzing naar horlogemerk Rebellion

30 jun 2020, 8:45  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

De Bobber Basse-Bodeux van Fred Krugger viel behoorlijk in de smaak bij Triumph Motorcycles Benelux. Reden genoeg voor een tweede project. Dit is de Triumph Scrambler 1200XE van Fred Krugger. Krugger heeft de machine nog speelser en trendy gemaakt. Het totaalpakket is geïnspireerd op dirt-track motorfietsen.

Verlaagde brandstoftank

Fred richtte zich op elk individueel onderdeel. Van een verlaagde brandstoftank, een aangepast zadel, stoere uitlaten die uit elke kant van de motor komen, tot details zoals de smalle “Dakarachtige” voorvorkkroonplaat en het verhoogde voorspatbord.

Duimrem

Het oorspronkelijke Brembo-remsysteem moest het veld ruimen voor speciaal voor Krugger gemaakte schijven van Beringer. Om de originele achterste olietank te kunnen verwijderen en vrij zicht te houden op het tandwiel van de versnellingsbak is hij uitgevoerd met een duimrem voor achter.

Rebellion

De afwerking van de machine verwijst naar het horlogemerk Rebellion. Fred Krugger, een liefhebber van mechanica, bewondert de grote horlogemerken en in het bijzonder Rebellion. De motor behoudt al zijn wettelijke vereisten. Mensen die na het zien van deze machine dus interesse hebben in de aanpassingen, kunnen zich melden bij Fred Krugger om een speciale ‘Krugger’-editie samen te laten stellen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen