achtergrondafbeelding

De Toyota Aygo, aanrader of links laten liggen?

Populaire stadsauto

23 apr 2022, 12:32  •  Nieuws  •  Door De Redactie

Het compacte voertuig van Toyota, de Toyota Aygo is een auto die al sinds 2005 van de productieband rolt. Een leuk feitje van de Toyota Aygo is dat deze samen van de band rolde net de Citroën C1 en Peugeot 107 en 108. Ze werden allemaal in dezelfde fabriek in Tsjechisch gebouwd. Onderhuid zijn het namelijk dezelfde auto’s. De naam Aygo is afgeleid van de Engelse woorden ‘I go’. Wat letterlijk vertaald ‘ik ga’ betekent. Die naam spreekt natuurlijk voor zichzelf.

Toyota Aygo

De Toyota Aygo is tot nu toe in 2 generaties uitgevoerd. Van 2005 tot 2014 spreken we van modellen uit de eerste generatie. Het doel van Toyota was om een compacte auto te ontwikkelen in samenwerking met Peugeot en Citroën. Vandaar de gezamenlijke productie. Sinds 2014 spreken we van de tweede generatie Aygo. De veranderingen die Toyota heeft doorgevoerd, zijn het aanpassen van de vorm van de voorbumpers, het doorzichtiger maken van de achterlichten, het hoekiger maken van de bumper en de introductie van DRL. Sinds deze tweede generatie is de slogan van de Aygo ‘Go Fun Yourself’. Met deze aanpassingen en slogan wilt Toyota de auto toegankelijk maken voor jonge autobestuurders. De auto is namelijk gebaseerd op de jongerencultuur in Japan.

Aygo 2014

De 2014 variant van de Aygo zorgt voor twee keuzes wat betreft de motoren. Een 1,0-liter en 1,2-liter variant. Een dieselmotor behoort niet meer tot de opties en het voertuig is 3455 mm in de lengte, 1615 mm in de breedte, 1460 mm in de hoogte en heeft een wielbasis van 2340 mm. De auto beschikt over 72 pk en 93 Nm en zit na 14,9 seconden op de 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 158 kilometer per uur. Ondanks dat deze Toyota geen hybride aandrijflijn heeft, kun je het verbruik van minstens 1 op 20 nog steeds zeer gunstig noemen.

Toyota Aygo X

Tegenwoordig hebben we in Europa ook de Toyota Aygo X. Deze variant is in 2022 op de markt gebracht om de markt in het A-segment te veroveren. Toyota zet hiermee volledig in op de lange houdbaarheid van de wagen. Bij aanschaf van de auto krijg je 10 jaar, of 200.000 kilometer fabrieksgarantie! De prijs van de auto begint vanaf €15.995 of €259 per maand met private lease. De auto is leuk te pimpen met een stoffen roldak, kleuropties, keyless entry, stoelverwarming, draadloze oplaadmogelijkheid en Apple CarPlay.

Het strakke design, zuinige verbruik en de in vergelijking met concurrenten lage prijs maakt de Toyota Aygo absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een compacte auto.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen