achtergrondafbeelding
Top 5 Ultieme Cruisers

De top 5 meest ultieme cruisers van dit moment

Trend voor 2018: het kan altijd groter, zwaarder, luxer en vooral duurder

3 mei 2018, 19:30  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Bij moderne cruisers die een beetje serieus genomen willen worden, mogen opties als ledverlichting, verwarmde sofa’s, Apple Carplay, cruisecontrol, een elektrisch verstelbaar windscherm en een uitgebreid infotainmentsysteem niet ontbreken.

Bijna alle motormerken hebben wel een of meer toermodellen in hun modellengamma. Sommige gaan een stap verder en scharen zich in het segment van zogenoemde supercruisers. Van deze mastodonten onder de toermachines hebben wij een top 5 samengesteld.

#1 Indian Roadmaster Élite

Met een cilinderinhoud van 1.811 cc en een heerlijk koppel van 150 Nm is dit topmodel van Indian Motorcycle een waar genot om mee te rijden. De Roadmaster weegt rijklaar 422 kg en heeft ruim 140 liter bagageruimte, verdeeld over twee zijkoffers en een topkoffer mét centrale vergrendeling. Dit is een grote, klassiek ogende motor met het nu al legendarische 111 Thunderstroke-motorblok. De Roadmaster is volgepropt met moderne technologie, zoals het zeer uitgebreide Ride Command-systeem (audio en navigatie). Deze dikke indiaan is waanzinnig mooi afgewerkt met hoogwaardige materialen. Leverbaar voor prijzen vanaf 44.200 euro. Meer informatie en alle specificaties vind je op Indian Motorcycle.

#2 BMW K 1600 Grand America

De BMW K 1600 Grand America word aangedreven door een 1.649 cc zescilinder lijnmotor met een koppel van 175 Nm. Waarschijnlijk is de K 1600 de sportiefste van de vijf in dit rijtje, en dat straalt hij ook wel uit. Maar door de opvallende vormgeving van de achterkant, met de geïntegreerde verlichting in de koffers en topkoffer, valt hij toch in het bagger-segment. Net als de Goldwing is hij voorzien van een achteruitrij-assistent, zodat je de 364 kg wegende motor ook goed achteruit kunt verplaatsen. Standaard heeft de Grand America een hoog windscherm, een motorbeschermplaat, een topkoffer met rugsteun en een goed audiosysteem met navigatievoorbereiding. Verder kun je kiezen voor opties als bodemverlichting, een extra hoge buddyseat, gesmede handgrepen en BMW Motorrad Navigator. De BMW K 1600 Grand America is er voor prijzen vanaf 30.134 euro.

#3 Honda Goldwing

Zonder twijfel het paradepaardje van Honda. Dit is de enige motorfiets in zijn soort met double whisbone-voorvering en automatische Dual Clutch Transmission. De Goldwing wordt in de volksmond wel gekscherend ‘de camper op wielen’ genoemd. Dit model spreekt iedereen tot de verbeelding. In 2018 is de Goldwing geheel vernieuwd en heeft een 1.832 cc vloeistofgekoelde ‘flat six’ viertaktmotor, met 3 x 2 horizontaal tegenover elkaar liggende cilinders. De Honda is voorzien van een airbag en een homecinemaset, die je ook in auto’s van dit merk ziet. Het systeem is goed te bedienen met de handige draaiknop in het midden van de tankconsole. Superoverzichtelijk en heel logisch, een handleiding is overbodig. De cruiser weegt 362 kg, maar met de standaard elektrische achteruitversnelling is het zelfs met duopassagier makkelijk manoeuvreren. De machtige Japanner is verder van alles voorzien. ABS, volledige ledverlichting, cruisecontrol, Bluetooth en ruim honderd liter bagageruimte. De meest uitgebreide versie van de Honda Goldwing, de Touring Deluxe is verkrijgbaar voor 42.499 euro. Meer weten? Kijk dan op Honda.nl.

#4 Harley-Davidson Ultra Limited Low

Al jaren het vlaggenschip van het merk, nu met het in 2017 geïntroduceerde Twin-Cooled Milwaukee-Eight 107ci (1.745 cc) motorblok. De Ultra Limited Low heeft een behoorlijk koppel van 152 Nm en een rijklaar gewicht van 412 kg. Bagageruimte heeft de H-D in de vorm van twee zijkoffers en een ruime topkoffer, samen goed voor een inhoud van 132 liter. Het Premium Boom! Box Infotainment-systeem bestaat uit een stijlvolle 165 mm touchscreen met voice activation voor handsfree bellen, media en navigatie. Het levert een krachtig zuiver geluid en dynamische audio. De Ultra Limited Low is leverbaar voor prijzen vanaf 35.250 euro. Wil je nog een tandje sneller, dan is er ook de CVO Limited, die voor een slordige 50.900 euro jouw eigendom kan zijn. Meer weten over de complete modellen range? Kijk dan op Harley-Davidson.

#5 2018 Yamaha Star Venture

Vers van de tekentafel is Yamaha’s nieuwe en dikste cruiser ooit: de Star Venture, met het blok uit de Midnight Star. Getweeked door Yamaha naar 1.854 cc met een koppel van 170 Nm moet het wel goed komen. Op het gebied van elektronica is de Star Venture voorzien van bekende snufjes als ABS en Traction Control. Daarbij heb je de beschikking over een 7-inch infotainmentsysteem met touchscreen en voice control. Een elektrische hulpmotor helpt je om de 450 kg wegende kolos te manoeuvreren. De riante sofa is natuurlijk verwarmd en voorzien van verstelbare armsteunen. De handvatten zijn ook verwarmd en het windscherm is verstelbaar voor optimaal rijplezier. Hij komt vooralsnog niet naar Nederland, omdat deze Yamaha niet voldoet aan de Europese emissienorm (Euro 4). Mocht je hem willen importeren, dan moet je rekenen op een startprijs van 24.999 dollar. Daar komen dan nog de belastingen in ons land bij.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen