achtergrondafbeelding
Can-Am Ryker 2019

De nieuwe Can-Am Ryker komt naar Nederland

Drie is meer dan twee!

17 okt 2018, 8:08  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

De nieuwe Can-Am Ryker komt in drie varianten naar Nederland: de 600, 900 en de 900 Rally. De Can-Am Ryker kun je beschouwen als het kleine broertje van de Can-Am Spyder.

Geheel nieuw model

Wat maakt de nieuwe Can-Am Ryker zo interessant ten opzichte van de grotere, zwaardere en vooral duurdere Can-Am Spyder? Naast dat het een geheel nieuw model is zal met name de prijs het verschil maken. Met een vanafprijs van 11.240 euro is het model voornamelijk gericht op een jonger publiek. Een echt instap… pardon: opstapmodel.

Rotax krachtbron

De bekende Rotax-motorblokken zijn er in twee versies. Een 600 cc tweecilinder (47 pk) en een 900 cc driecilinder (77 pk). De Ryker heeft onderhoudsarme cardanaandrijving op het achterwiel. Schakelen hoeft niet want de Ryker heeft een automatische transmissie.

Can-Am Ryker 2019

Off-Road ambities

Wil je net iets ruiger en misschien ook op onverharde wegen uit de voeten kunnen, dan is er nog de Ryker Rally. Een speciale versie met grotere spatborden en een speciale rallymodus voor onverharde wegen. De Rally is er alleen met een 900 cc driecilinder Rotax-motorblok.

Comfort en veiligheid

Alle modellen zijn voorzien van het UFIT-systeem waarmee je altijd je ideale zitpositie kan bepalen. Het stuur en de voetsteunen zijn hierbij zonder gereedschap te verstellen. Met de veiligheid zit het ook goed, want standaard zijn de Ryker-modellen uitgerust met onder andere ABS, Hill Hold Control, stabiliteitscontrole en tractioncontrole.

Beschikbaarheid

De nieuwe Can-Am Ryker modellen zijn nog niet te koop in Nederland. Je moet nog even wachten tot medio januari 2019. Een pre-order plaatsen kan al wel.

Prijzen

De Can-Am Ryker 600 is er vanaf 11.240 euro, de Ryker 900 vanaf 13.190 euro en de Ryker Rally is leverbaar vanaf 14.480 euro inclusief afleveringskosten. Wil je de Ryker zelf samenstellen, dan kan dat via de dealerwebsite.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen