achtergrondafbeelding

De ideale auto voor motorrijders?

Ook een motorrijder heeft wel eens een auto nodig

22 apr 2023, 7:32  •  Nieuws  •  Door Robin Nieuwhof

Slecht weer, met veel mensen op stap, veel moeten meenemen… ook een motorrijder heeft wel eens een auto nodig. Wij hebben misschien wel de ideale auto voor motorrijders gevonden.

Echte motorliefhebbers maken als het even kan natuurlijk al hun kilometers op de motor. Toch zijn er soms situaties waarbij dat toch niet de meest praktische oplossing is, of zelfs niet mogelijk. Een beetje regen houdt de fervente motorrijder niet tegen, maar soms gaat het buiten zo tekeer dat je beter echt niet op de motor kunt. En wat als je met meerdere personen op stap wilt, die misschien ook niet allemaal een motor of motorrijbewijs hebben? Of als je een keer veel en/of grote spullen moet vervoeren? Dan heb je toch een auto nodig. Wij hebben misschien wel de ideale auto voor motorijders gevonden…

De ideale auto voor motorrijders is…

Wat is die ideale auto voor motorrijders dan? De Dacia Jogger! Hoe we daar op komen, lichten we natuurlijk even toe. In de eerste plaats is het een zeer praktische auto. Zo biedt de auto standaard plaats aan vijf personen, maar is het optioneel een zevenzitter. Dan de bagageruimte. Het is zo’n ruime auto dat je zelfs met zeven zitplaatsen in gebruik nog een redelijke 190 liter aan bagageruimte over hebt. Met vijf zitplaatsen groeit die ruimte al uit tot 708 liter. Daar kunnen maar weinig andere stationwagens aan tippen. Met alle zitplaatsen ingeklapt past er liefst 1.819 liter aan bagage achterin. Dat zijn bestelbuscijfers!

Zuinig

Ondanks zijn afmetingen is de Dacia Jogger ook een zuinige auto. De 110 pk sterke benzineversie heeft bijvoorbeeld een gemiddeld brandstofverbruik van 5,6 l/100 km (WLTP). Er is ook een variant die op benzine en lpg kan rijden. Die heeft met 6,0 l/100 km (benzine, WLTP) en 7,7 l/100 km (lpg, WLTP) een iets hoger verbruik, maar dat verdien je snel terug doordat lpg een zeer voordelige brandstof is om te tanken. Misschien wel de meest interessante uitvoering is echter de nieuwe Dacia Jogger Hybrid. Die heeft een gemiddeld verbruik van slechts 4,9 l/100 km (WLTP). Dat is pas voordelig vervoer.

Voordelig

Voordelig is de Dacia Jogger sowieso. De auto is namelijk leverbaar vanaf 22.700 euro voor de versie op lpg. Dat is een ongekend lage prijs voor zo’n grote stationwagen. Met een vanafprijs van 25.700 euro is de ‘gewone’ benzineversie niet veel duurder. De Dacia Jogger Hybrid is er vanaf 29.650 euro. Nog steeds niet heel duur en bovendien verdien je de meerprijs weer terug met het lage verbruik. De duurste uitvoering van de Dacia Jogger – de zevenpersoons Extreme-uitvoering met Hybrid-aandrijving – heeft met 30.650 euro nog steeds een vrij bescheiden vanafprijs als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt.

Dacia Jogger de ideale keuze

De Dacia Jogger vinden wij daarom de ideale keuze voor de motorijder die ook wel eens een auto nodig heeft. De auto is zeer ruim, waardoor je er altijd in kwijt kunt. Of het nu veel passagiers zijn, spullen voor een verhuizing of alle toebehoren voor je motorcrosswedstrijd. Daarnaast is de auto ondanks zijn ruimte ook nog eens voordelig. Zo is de auto naast je motorfiets ook geen al te grote kostenpost.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen