achtergrondafbeelding

De 3 beste motorroutes in Vietnam

2 aug 2022, 14:33  •  Nieuws  •  Door De Redactie

Vietnam staat bekend om zijn veelzijdige cultuur en goed eten, maar ook zijn chaotische verkeer en het gebruik van scooters en motors, zoals wij in Nederland de fiets gebruiken. Ze zijn overal. Het is ook een land met prachtige natuur en dan is een tripje op de motor echt de moeite waard voor een ervaren rijder. Lees hier over de 3 mooiste motor routes in Vietnam en hoe je een visum Vietnam moet aanvragen.

Het verkeer kan in Vietnam wel erg chaotisch zijn, dus het is goed om de grote steden te vermijden met de motor, of het alleen te wagen als je een ervaren motorrijder bent. Maar het is natuurlijk niet nodig om alleen in de steden te blijven, maar juist naar de omliggende omgeving te gaan en de natuur te verkennen. Hier zul je het echte Vietnam leren kennen en de beetnemende landschappen.

  • Ha Giang Loop

Deze route ligt in het noorden van Vietnam en is een rondrit van ongeveer 400 km die begint en eindigt in de stad Ha Giang. Voor deze tour kun je het beste 4 of 5 dagen uittrekken en is voor een ervaren motorrijder, omdat de wegen smal zijn met veel bochten. Je komt langs de prachtige rotsachtige bergen, die in contrast staan met het vele groen, kalksteenformaties, kleine riviertjes, bergpassen, valleien en rijstvelden. Het is ongerepte natuur en prachtig om te zien. Je kunt onderwer genieten van de vele uitkijkpunten, kun je de lokale marktjes bezoeken en de lokale cultuur proeven. De “normale” route is: van Ha Giang naar Yen Minh, dan naar Dong Van, dan doorrijden naar Meo Vac en dan weer terug naar Ha Giang. Vanaf Yen Minh kun je een kleine omweg maken naar de ‘Vietnamese noordpool’, het noordelijkste puntje van Vietnam, Lung Cu, bij de grens met China. Ondanks dat het niet erg toeristisch is in het noorden, is de weg (QL4C) in goede conditie en goed te doen op de motor.

  • Hai Van Pass (Hué – Hoi An)

Dit is een route tussen de steden Hué en Hoi An. De hele route is ongeveer 150 km, maar het stuk dat de ‘Hai Van Pass’ heet, is een korter stukje route dicht bij Da Nang. De naam betekent letterlijk “oceaan wolk pas” en is een bergpas van ongeveer 21 km lang, die adembenemend is. Je rijdt dan langs het Annamitisch Gebergte en aan het einde van de pas kom je uit op de zee. Door het klimaat verschil is het vaak mistig, wat voor een mooi plaatje zorgt, maar ook erg gevaarlijk kan zijn. Het is een weg met veel haarspeldbochten, wat voor ervaren motorrijders een goede uitdaging is.

  • Langs de kust van Quy Nhon tot Nha Trang en Da Lat


Deze route is bijna geheel langs de zuidelijke kust van Vietnam en heeft prachtig uitzicht op de zee aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Het is ongeveer 200 km lang en duurt ongeveer 4 dagen. Je kunt dus op deze route lekker genieten aan de vele stranden van Vietnam. De weg is relatief rustig en recht, dus dit deze route kan ook voor een beginner goed zijn. Vanaf Nha Trang is het nog ongeveer 130 kilometer naar Da Lat, wat een mooie stad is die ook wel ‘Het Kleine Parijs’ wordt genoemd voor zijn charme en oude Franse architectuur.

Regel uw visum Vietnam

Voordat je op reis gaat op de motor door Vietnam, is het belangrijk om een visum aan te vragen. Je kunt het visum voor Vietnam geheel online aanvragen en je hoeft daarvoor niet naar de ambassade. Het elektronisch visum (e-visum) is 30 dagen geldig en gaat in op de dag dat u invult in het aanvraagformulier, wat de verwachte dag van aankomt in Vietnam zal zijn. Het visum gaat dus in op de dat dat jezelf invult, wat erg fijn is, want dat kunt u ver van tevoren je visum regelen en zul je goed voorbereid op reis gaan. Let wel op de voorwaarden van het visum Vietnam.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen