achtergrondafbeelding
BMW R nineT - 21

Daarom staat er 21 op de tank van de BMW R nineT

BMW Motorrad is gek op cijfers

12 aug 2019, 14:23  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

BMW levert de R nineT ook in de kleurencombinatie Black storm metallic/Vintage. Je krijgt dan een oversized startnummer 21 op de diepgele achtergrond van onder meer de brandstoftank. Vanwaar dat getal 21?

Codenaam

Dat getal 21 staat er niet voor niets. Intern heeft de R nineT de interne codenaam ‘K21’. Normaliter houdt BMW Motorrad die codenamen voor zichzelf, maar in dit geval is er gekozen om het toch te laten zien aan de buitenwereld.

Nog meer cijfers: BMW Option 719

Dat BMW Motorrad gek is op cijfers, blijkt ook uit de line-up aan Option 719-accessoires. Steeds meer modellen van BMW zijn leverbaar met Option 719-accessoires. Maar waar dat komt getal 719 vandaan?

Code

Met Option 719 krijg je een echt stukje BMW Motorrad geschiedenis. Vroeger werd dit nummer in de BMW Motorrad-fabriek in Berlijn altijd al voor speciale producten gebruikt. In de fabriek was ‘719’ de code voor een ‘one-off’. Normaliter wordt een model in een paar kleuren geleverd. Wie meer geld had, kon het zich veroorloven om een persoonlijke kleur te kiezen. Zo’n motorfiets werd dan van de reguliere productielijn gehaald, kreeg de interne codenaam 719 en werd voorzien in de one-off kleurstelling gekozen door de koper. Nog altijd werkt BMW Motorrad volgens dit principe: speciale bestellingen krijgen de codenaam 719.

Designopties

Tegenwoordig staat Option 719 voor bijzondere designopties. Denk bijvoorbeeld aan exclusieve lakkleuren en pakketten met gefreesde onderdelen die af fabriek worden geleverd. Deze componenten geven je motorfiets een persoonlijke uitstraling met een zeer hoogwaardig karakter.

Share Tweet Share Share E-Mail