achtergrondafbeelding

Column: kleine details maken het verschil

De kracht van wielstriping

18 jul 2019, 7:32  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Je motorfiets personaliseren is ontzettend leuk. Vaak zijn het de kleine details die het verschil maken.

Karaktervolle V-Twin

Sinds enige tijd ben ik de trotse eigenaar van een Suzuki SV650X Café Racer. Een heerlijke machine met karaktervolle V-Twin-motor met op papier 76 pk, maar nu ongeveer 80 pk. De SV650X Café Racer is namelijk voorzien van het zogeheten Café Pack, bestaande uit een korte kentekenplaathouder, uitlaatwrap, LED-mistlampset en een – vandaar die extra peekaa’s – Arrow X-Kone uitlaat met carbon eindkap.

Wielstriping

Tuurlijk, smaken verschillen dus lang niet iedereen zal hem mooi vinden. Draait het ook niet om. Het gaat erom wat jij als eigenaar met je motor hebt. En om te zien is het – vind ik althans – een fraaie fiets. Maar één ding ontbrak nog: wielstriping. De zwarte vijfspaaks wielen ogen standaard op zich al prima. Maar ik miste iets, vooral op het gebied van uitstraling. Je loopt er dan een paar weken mee rond, denkt wat na en besluit dan toch maar om de knoop door te hakken: we gaan wielstriping bestellen.

“Voor velen is een motorfiets een passie, een hobby.”

Keuzes

Google op wielstriping motorfiets en je krijgt ontzettend veel keuzemogelijkheden. Ik geef de voorkeur aan origineel. Mijn keuze viel uiteindelijk op originele Suzuki-wielstriping voor de SV650X. Op de foto’s zie je de optie ‘wielstriping Rood fading’ en ‘wielstriping voor de binnenkant van het wiel met SV-logo’.

Zelf plakken?

Zelf plakken kan, maar dat is wel een hoop gedoe. Je kan beter een gespecialiseerd bedrijf – bijvoorbeeld de dealer – de stickers laten aanbrengen. Het zou namelijk zonde zijn als de stickers niet goed geplakt worden en het na afloop net lijkt alsof er een slag in het wiel zit als het wiel rolt. Na afloop is het een wereld van verschil, mét of zónder wielstriping. En ach, zo blijf je altijd bezig met je motorfiets. Maar dat is niet erg. Voor velen is een motorfiets een passie, een hobby. En een hobby mag zo nu en dan wel wat geld kosten al blijft het rijden op een motor zelf het leukste wat er is.

Share Tweet Share Share E-Mail