achtergrondafbeelding
CCM Foggy Edition Spitfire

CCM Foggy Edition Spitfire: voor de liefhebbers

Limited Edition van CCM in twee smaken

22 jul 2019, 7:30  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Het Britse CCM Motorcycles komt in een oplage van slechts 300 exemplaren met deze CCM Foggy Edition Spitfire. Het gaat hier om een op een Flat Tracker geïnspireerde retro bike in de opvallende kleur Rosso Corsa Red.

Bol van de details

CCM levert de speciale uitvoering als S of als FT. De FT legt het accent of off road. De S is meer voor straatgebruik ontwikkeld. De Foggy Edition Spitfire is volgens CCM zo’n fiets waar je altijd even naar om kijkt als je hem net hebt geparkeerd. De motorfiets staat namelijk bol van de fraaie details. De FT heeft zwarte 19-inch wielen, koolstofvezel componenten, een hoogwaardig bronskleurig stalen frame en ‘zadelverwarming’ dankzij een onder het zadel verwerkte uitlaat. De S-versie heeft 17-inch gouden wielen en een afwijkend neusje.

CCM Foggy Edition Spitfire

Eencilinder

Voor de aandrijving van beide versies zorgt een 600 cc grote ééncilinder met een vermogen van 62 pk en 66 Nm. Het drooggewicht bedraagt 142 kilogram en de zithoogte komt uit op 825 mm. De brandstoftank heeft een inhoud van 14 liter.

Handgemaakt

Alle 300 exemplaren van de CCM Foggy Edition Spitfire worden met de hand gemaakt. De FT-versie kost minimaal 11.995 pond, dat is omgerekend 13.370 euro. Voor de S brengt CCM minimaal 12.495 pond in rekening, gelijk aan 13.930 euro.

CCM Foggy Edition Spitfire

CCM Foggy S Edition Spitfire

Share Tweet Share Share E-Mail