achtergrondafbeelding
BMW VISION DC ROADSTER CONCEPT opening

BMW Vision DC Roadster in het écht op de IAA in Frankfurt

Elektrische concept van BMW Motorrad in het echt heel bijzonder

12 sep 2019, 10:43  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

In juni 2019 stelde BMW de elektrische Vision DC Roadster voor. Wil je hem in het écht zien? Dan moet je van donderdag 12 september tot zondag 22 september 2019 naar de IAA in Frankfurt, want deze opvallende studiebike pronkt op de stand van BMW.

Ruimte verloren

De BMW Vision DC Roadster geeft antwoord op de vraag van hoe een elektrische motorfiets eruit zou kunnen zien die toch direct herkenbaar is als een BMW. Een uitdaging, van BMW Motorrad gebruikt doorgaans boxermotoren. Bij een elektrische motorfiets gaat er veel ruimte verloren aan het accupakket.

Stijlkenmerken

BMW Motorrad streeft ernaar om kenmerkende (en succesvolle) stijlkenmerken van de boxermodellen te behouden, maar dat is best lastig als je ook elektrisch aangedreven modellen voor ogen hebt.

BMW Vision DC Roadster in het echt! (IAA 2019) – MotorRAI TV

BMW R 32

Afijn, de Vision DC Roadster oogt in het écht vooral heel bijzonder. Scherpe lijnen, een opvallend open frame en een fraaie kleurstelling. Daarnaast heeft de Vision DC Roadster ook een paar details die verwijzen naar de klassieke BMW R 32 uit 1923. In onderstaande video lopen we een rondje om deze bijzondere conceptbike van BMW Motorrad.

Share Tweet Share Share E-Mail