achtergrondafbeelding
BMW R nineT Urban G/S

BMW: “R nineT-modellen belangrijk voor BMW”

1 op de 10 BMW's is een R nineT

2 aug 2019, 9:41  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Binnen het modelprogramma van BMW Motorrad zijn de R nineT-modellen belangrijker dan je denkt. MotorRAI.nl gaat in gesprek met Dominic Thönnes, Product Manager van de R nineT modelrange bij BMW Motorrad.

165.000 tweewielers

“In 2018 heeft BMW Motorrad ongeveer 165.000 tweewielers verkocht. Daarvan is een flink deel R nineT’s. Van dat model zijn er in 2018 in totaal meer dan 15.000 units verkocht. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 10 verkochte modellen van BMW Motorrad een R nineT is”, zegt Thönnes.

Diverse modellen

BMW levert de R nineT in verschillende varianten, te weten de R nineT Pure, R nineT, R nineT racer, R nineT GS en de R nineT Scrambler. Thönnes: “Daar komen in de toekomst misschien nog wel meer varianten bij. Voor nu vormt de R nineT /5 de laatste toevoeging aan het gamma van de R nineT.”

Nog toegankelijker

“We willen de R nineT’s in de toekomst nog toegankelijker maken, nog wendbaarder en nog gebruiksvriendelijk. Het model is belangrijk voor het vinden van nieuwe kopers. Niet zozeer de die hard motorrijder, maar juist mensen met een bepaalde lifestyle, van urban tot adventure, en jongere rijders.”

Share Tweet Share Share E-Mail