achtergrondafbeelding
BMW R nineT /5: exclusief jubileummodel

BMW R nineT /5: exclusief jubileummodel

Een plaatje nietwaar?

5 jul 2019, 10:13  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Feest, de BMW /5 Series bestaat 50 jaar én BMW Motorrad produceert al 50 jaar motoren in Berlin Spandau. Reden genoeg voor een exclusief jubileummodel. Zie hier de BMW R nineT /5, een plaatje nietwaar?

Personalisering

De BMW R nineT leent zich perfect voor personalisering. En dus ook voor het samenstellen van een speciale uitvoering. Niet vreemd dus dat BMW een R nineT als basis pakt voor deze BMW R nineT /5 special edition.

BMW R nineT /5: exclusief jubileummodel

Berlijn

BMW Motorrad nam in de jaren ’60 van de vorige eeuw het besluit om motoren te gaan bouwen in Berlijn. In 1969 werd begonnen met de productie met ongeveer 400 werknemers. In dat jaar ontstond ook een nieuwe modelreeks: de /5-modellen met voorbeelden als de R 50/5, R 60/5 en R 75/5.

Lupine Blue

Deze BMW R nineT /5 is geïnspireerd op die iconische modellen van BMW Motorrad en is eenvoudig te herkennen aan de Lupine Blue-kleur, dubbele belijning op de benzinetank, een anniversary badge, met chroom afgewerkte zijspiegels, een andere sportuitlaat, fraaie afwerking van het zadel, verwarmbare handvatten en manchetten op de veerpoten.

Aluminium Silver

De motor, transmissie, spaken en andere componenten zijn afgewerkt in Aluminium Silver. Over de oplage is niets bekend. De BMW R nineT /5 maakt in ieder gebruik van een 1.170 cc grote boxermotor met 110 pk.

Share Tweet Share Share E-Mail