achtergrondafbeelding

Eerste BMW R 18’s gearriveerd bij de dealer

Eerste BMW Motorrad Heritage showroom een feit in Nederland

23 sep 2020, 7:21  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

De eerste BMW R 18’s zijn overhandigd aan de BMW Motorrad dealers in Nederland. Dat betekent dat de nieuwe R 18 nu te bewonderen is bij de Nederlandse dealers. Ook een proefrit is mogelijk.

BMW R 18 First Edition

De BMW R 18 begint bij 27.200 euro. Dit betreft de vanafprijs van de First Edition. Deze uitvoering is alleen in de kleur Black Storm Metallic te bestellen. De First Edition kenmerkt zich door gepenseelde witte biezen in de kleur Lightwhite Uni, maar ook chromen vlakken, een badge in het zadel en een ‘First Edition’ chromen opdruk op de zijschilden. Iedere koper van de First Edition krijgt ook een welcome box. Een proefrit aanvragen op de R 18 doe je online via deze link.

Heritage showroom

BMW brengt de R 18 onder in het Heritage-gamma. Ook de R nineT line-up is in dit programma ondergebracht. Over heritage gesproken: BMW Motorrad dealer Simako-BDM in Elst heeft als eerste in Nederland een Heritage showroom. De complete R nineT line-up en de nieuwe oppermachtige R 18 staan hier in een passend decor, samen met zeer uitgebreide presentaties van Heritage accessoires en kleding.

Visgraatmotief

Simako-BDM heeft de complete bovenverdieping (200 m2) van de vestiging in Elst ingericht als Heritage showroom. Een parketvloer in visgraatmotief, met hout afgewerkte podia voor de motorfietsen en een corner met koffiebar in een klassiek gestileerde setting zorgen voor een authentieke sfeer. De inrichting is in nauwe samenspraak met BMW Motorrad AG tot stand gekomen.

Andere modellen

In Elst zijn alle Heritage modellen te vinden: de BMW R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler, R nineT Urban G/S en de nieuwe BMW R 18. Deze cruiser met een boxermotor van 1.800 cc, de grootste die BMW Motorrad ooit bouwde, is zowel technisch als in termen van design en styling overduidelijk geïnspireerd op fameuze voorgangers, zoals de BMW R 5. Alle details van de BMW R 18 vind je hier.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen