achtergrondafbeelding
BMW Motorrad Concept R18

BMW Motorrad Concept R18: retro maar ook hypermodern

Voorzien van nieuwe 1.800 cc grote tweecilinder boxer

28 mei 2019, 11:21  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Niet alleen Ducati was aanwezig op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ook BMW heeft er een studiemodel gepresenteerd. En wat voor een! Dit is de BMW Motorrad Concept R18. Een cruiser waar je vooral naar moet kijken.

Cruiser

De BMW Motorrad Concept R18 heeft een dubbelrol. Het is een eerbetoon aan de BMW-modellen van weleer, maar is tevens een BMW met hypermoderne technologie aan boord. BMW omschrijft de R18 concept zelf als een BMW-klassieker met een moderne twist. Markus Schramm, topman van BMW Motorrad: “Met deze droomfiets presenteert BMW Motorrad zijn eigen versie van een emotioneel en authentiek aanbod voor het cruiser segment.”

BMW Motorrad Concept R18

Dikke boxermotor

De BMW Motorrad Concept R18 beschikt over volledig op maat gemaakte onderdelen. De proporties zijn geïnspireerd op de iconische BMW R5. De fiets laat zien hoe boxermotor uit de jaren ’60 van de vorige eeuw eruit kan zien in 2019. Het hart wordt gevormd door een 1.800 cc grote tweecilinder boxermotor, voorzien van dubbele Solex-carburateurs. Deze zijn ook te vinden in de BMW 2002: een beroemde auto van BMW. De forse, lucht- en oliegekoelde tweecilinder zit technisch gezien nog in de ontwikkelingsfase, maar komt op termijn daadwerkelijk op de markt.

Minimalisme

Een snelheidsmeter heeft deze BMW niet, wel verlichting, een elektrische starter en fatsoenlijke schijfremmen. Meer heb je ook niet nodig. Bij deze motorfiets gaat het om eenvoud, om minimalisme, om design. Je moet er gewoon naar kijken. Dan ontdek je de details.

Share Tweet Share Share E-Mail