achtergrondafbeelding

BMW Motorrad Concept CE 02 maakt nu al hebberig

Nieuwe interpretatie van slimme stedelijke mobiliteit

2 sep 2021, 14:04  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

BMW Motorrad presenteert de Concept CE 02. Het is volgens de fabrikant een nieuwe interpretatie van slimme stedelijke mobiliteit. Volgens BMW Motorrad is het overigens geen klassieke motorfiets of scooter. Het heeft de vorm van een motorfiets, dus houden we op een compacte elektrische motorfiets.

BMW Motorrad Concept CE 02: gemakkelijk gebruik

“Op het eerste gezicht is er weinig typisch BMW Motorrad aan Concept CE 02 – het is iets volledig nieuws. Concept CE 02 heeft nieuwe proporties en moderne vormen voor stedelijke mobiliteit op twee wielen. Bovendien wilden we een nog niet eerder getoonde mate van innovatief design. Een gemakkelijk gebruik was belangrijk, maar boven alles was het emotionele component cruciaal, samen met rijplezier”, legt Edgar Heinrich, Head of Design BMW Motorrad, uit.

Technische gegevens van de BMW Motorrad Concept CE 02

Batterij: geen specificaties
Vermogen: 11 kW (15 pk) voor rijbewijs A1 (ECE)
Max. snelheid: tot 90 km/h
Actieradius: ongeveer 90 km (WMTC)
Wielen: 15 inch schijfwielen voor en achter
Hoogte buddyseat: 730 mm
Leeggewicht: ongeveer 120 kg

Jongere leeftijd

Met zijn compacte afmetingen en jeugdige proporties spreekt de BMW Concept CE 02 een nieuwe doelgroep aan: mensen van 16 jaar en ouder, die nog niet eerder op een motorfiets hebben gereden maar wel open staan voor nieuwe ervaringen en slimme technologie. Die vooral mobiliteit willen combineren met plezier.

De BMW Motorrad Concept CE 02 is een lichtgewicht elektrische tweewieler die slechts 120 kg weegt en daarmee ideaal is voor in de stad. Hij heeft een hoge fun factor en is tegelijkertijd geschikt voor doelgericht maar stijlvol forenzen. Het vermogen van 11 kW (15 pk) en het volledige koppel zijn vanaf stilstand beschikbaar voor een snelle acceleratie bij stoplichten. Een topsnelheid van 90 km/h en een actieradius van 90 km maken het eenvoudig om – zelfs in druk verkeer – van A naar B te komen.

Doorlopende buddyseat

De doorlopende buddyseat staat voor de veelzijdigheid van het concept. Achterover zitten met de voeten naar voren, voorover zitten met de voeten op de achterste voetsteunen, gebruik door twee personen – de buddyseat maakt het allemaal mogelijk. De vrije ruimte tussen de buddyseat en het frame – te danken aan de elektrische aandrijving – biedt plaats aan kleine bagage. Voor de buddyseat zitten twee gekruiste, elastische banden waar eenvoudig kleinere zaken tussen geklemd kunnen worden. De beugels zorgen voor nog meer opbergruimte; ook de voorste voetsteunen zijn hier geplaatst. Het is ook mogelijk om hier een skateboard aan te bevestigen en die als voetsteun te gebruiken.

Opvallende details

De koplamp van de BMW Motorrad Concept CE 02 bestaat uit een vierkante, zwarte lichtunit met vier afzonderlijke LED elementen. Het achterlicht bestaat uit twee kleine, doorzichtige LED armaturen die links en rechts achteraan de buddyseat zijn bevestigd. Een klein kleurenscherm aan het stuur is voorzien van basisfuncties en is verbonden via een zichtbare, opzettelijk nadrukkelijk aanwezige kabelboom. Samen met de schijfwielen en de enkelzijdige swingarm benadrukken elementen zoals de aandrijfriem, het stuur en de voorvork het stedelijke, moderne karakter van het concept tot in detail.

Zwart/zilver als onderliggend thema

Ook op gebied van kleur is de BMW Motorrad Concept CE 02 puristisch: zwart/zilver is het onderliggende thema. De kleur zwart verwijst naar vroegere BMW motorfietsen. Nieuw is echter het samenspel van matte en hoogglans oppervlakken, die het concept expressiever maken. Zilverkleurige elementen zoals de kroonplaat of de aandrijfunit, de witte decoratie en de petrol-kleurige spanbanden voor bagage zijn duidelijke accenten.

Technoïde typografie

Technoïde typografie wordt toegepast als een aantrekkelijk designmiddel en zorgt voor een associatie met technische informatie zoals op machines. Het BMW embleem is geïntegreerd in de witte buddyseat, net voor het stuur. Verder verwijzen alleen de letters ‘BMW’ op de velgen en spanbanden voor bagage naar de fabrikant. Aanvullende personalisatie met behulp van stickers of tapes behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen