achtergrondafbeelding

BMW Motorrad: al 10 jaar marktleider in Nederland

BMW R 1250 GS is het paradepaardje

7 jan 2020, 14:26  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

De vlag kan opnieuw uit bij BMW Motorrad. Al tien jaar op rij is de motorenfabrikant marktleider in Nederland. 2019 was een mooi jaar voor het merk met zelfs een recordverkoop, vooral dankzij de BMW R 1250 GS.

Vertrouwen

Tien jaar overall marktleider in Nederland, das best bijzonder. Het is zelfs een prestatie die door geen enkel ander land is geleverd in de bijna honderd jarige geschiedenis van BMW Motorrad. Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad: “Deze bijzondere prestatie betekent dat onze dealers behoren tot de beste van Nederland, én de wereld. Het allerbelangrijkste is het vertrouwen dat wij als BMW Motorrad al jarenlang van onze trouwe klanten mogen ontvangen. Zij hebben de afgelopen jaren keer op keer voor onze producten gekozen en ons deze zege gebracht. Wij zetten uiteraard alles op alles om ook in de toekomst aan hun hoge verwachtingen te blijven voldoen.”

Yamaha op een nette tweede plaats

BMW registreerde in Nederland in 2018 in totaal 2.002 exemplaren, maar dat record van 2018 werd al op 25 oktober 2019. Op de laatste dag van het jaar eindigde de teller op 2.302 registraties. In totaal zijn dat 123 motorfietsen meer dan de directe concurrent en nummer 2 in Nederland: Yamaha. Yamaha registreerde in Nederland in 2019 in totaal 2.179 exemplaren, ook een knappe prestatie.

Paradepaard

Crooijmans: “De BMW R 1250 GS is ons paradepaard en het model dat in het afgelopen decennium ons succes voor een groot deel heeft bepaald. Heel veel motorliefhebbers in Nederland kiezen voor deze avonturenmachine. Het is een motorfiets waarmee je net zo gemakkelijk een wereldreis maakt, als dagelijks op en neer naar je werk rijdt”

Nieuwe segmenten

BMW hoopt in de toekomst meer jongere rijders aan te spreken en boort ook nieuwe segmenten aan. Zo betreedt BMW Motorrad later in 2020 het cruisersegment met de R 18. BMW is ook gestart met de levering van de nieuwe F 900 R en F 900 XR. BMW Motorrad verkoopt zijn modellen in Nederland via achttien BMW Motorrad-dealers.

Share Tweet Share Share E-Mail