achtergrondafbeelding

Bijzonder: Harley-Davidson Street Glide Special Arctic Blast

Lak met de hand aangebracht!

10 aug 2021, 7:01  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Dit is de – haal even diep adem – Harley-Davidson Street Glide Special Arctic Blast Limited Edition. Zo, dat is een lange naam. Maar het is dan ook een heel bijzondere machine. De oplage is beperkt op 500 exemplaren wereldwijd, stuk voor stuk genummerd op de brandstoftank.

Arctic Blast Limited Edition lakoptie

“Met de Arctic Blast Limited Edition lakoptie voor de Street Glide Special blijven we bij Harley-Davidson voortbouwen op onze reputatie en het goede voorbeeld geven, als de wereldleider in exclusieve custom motorfietsen en design”, aldus Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO van Harley-Davidson.

Parelmoerwitte basis

De Arctic Blast Limited Edition lak wordt aangeboden in een enkele kleurstelling: diep metallic blauw met felblauwe strepen over een parelmoerwitte basis. De lak wordt met de hand aangebracht door werknemers van Gunslinger Custom Paint in Golden, Colorado.

Suggestie van beweging

“De Arctic Blast lak is uitgevoerd in contrastrijke kleuren die bedoeld zijn om de suggestie van beweging over te brengen”, vertelt Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Styling & Design. “Het ontwerp ziet er van een afstand stoer uit, maar heeft allerlei interessante details die alleen van dichtbij te zien zijn, waaronder een blauw pareleffect over de witte basis en een spookachtig zeshoekig patroon op de kuip.”

hotrod bagger

De Street Glide Special is een Harley-Davidson hotrod bagger die touring comfort en custom stijl combineert met de Milwaukee-Eight 114 V-Twin motor. De belangrijkste features zijn onder meer de Harley-Davidson batwing-kuip met splitstream-ventilatie om turbulenties rond de helm te verminderen, uitgerekte zadeltassen met vergrendeling, een Daymaker LED-koplamp, motorbescherming en custom Prodigy wielen.

Boom Box GTS

Het Boom Box GTS-infotainmentsysteem met kleurentouchscreen, geavanceerde navigatie plus compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay, hand- en spraakopdrachten (indien gekoppeld met een compatibele headset) en twee-speaker audio is standaard.

Adviesprijs

De adviesprijs van de Arctic Blast Limited Edition Street Glide Special is 40.995 euro voor Nederland en 35.195 euro voor België. Een in kleur meegespoten Chopped Tour-Pak bagagedrager is leverbaar via Harley-Davidson Genuine Motor Parts & Accessories (P/N 53000650ERW).

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen