achtergrondafbeelding
Belgische federale politie kiest voor BMW R 1200 RT

Belgische federale politie kiest voor BMW R 1200 RT

Grote aflevering

26 okt 2018, 12:56  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

BMW Motorrad leverde deze week 29 exemplaren van de BMW R 1200 RT aan de Belgische federale politie. De levering maakt onderdeel uit van een raamcontract dat loopt tot 2021.

Fluosticker

De federale politie van Belgische was al langere tijd op zoek naar een nieuwe motorfiets. Uiteindelijk viel de keuze op de BMW R 1200 RT (125 Nm, 125pk). De nieuwe motorfietsen zijn heel duidelijk te herkennen aan de extra fluorescerende onderdelen. Vooraan en achteraan zijn grote fluo-oranje reflectoren aangebracht en ook op de zijkant is er aan extra zichtbaarheid in het donker gedacht door het witte vak rond het letterwoord ‘politie’ ook een fluosticker mee te geven. Verder is ook alle nodige toebehoren voor politionele diensten ingebouwd, van opzichtige blauwe zwaailichten en sirene tot een communicatiemodule.

Belgische federale politie kiest voor BMW R 1200 RT

Levensbelang

“In het drukke verkeer van vandaag is een snelle interventie dikwijls van levensbelang”, zegt Marc De Groof, Algemeen Directeur van BMW Motorrad Benelux. “Wij willen ervoor zorgen dat onze Belgische politiediensten dit met een krachtige en comfortabele motor kunnen doen, die ook nog eens bijdraagt aan de veiligheid van de bestuurders. Ook de politie zal de overstap maken naar de BMW R 1250 RT (143 Nm, 136 pk) met BMW-shiftcamtechnologie. Na de technische ombouw hopen we de eerste van die reeks te kunnen leveren in februari 2019.”

Ook BMW-helmen

De logistieke directie van de politie heeft in oktober 2018 ook zijn keuze bevestigd voor de BMW Motorrad Systeemhelm, om zo alle federale, lokale en militaire politiediensten van een nieuwe motorhelm te kunnen voorzien. Deze helmen hebben een felle oranje kleur en zijn uitgerust met een geïntegreerd audiosysteem. De helm heeft een gewicht van 1,58 kilogram. De levering van de nieuwe helmen start begin 2019.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen