achtergrondafbeelding
Avinton Motorcycles

Avinton: een AC Cobra op 2 wielen

Amerikaans ogende 'muscle-bike' met Franse roots

6 nov 2016, 9:30  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Echt een exclusieve motor rijden? Kijk dan eens naar een Avinton. Nog niet eerder van gehoord? Kan heel goed, want het merk bestaat pas sinds kort en door de volledig handmatige bouw zijn de productie-aantallen klein en is de prijs stevig. Je bent minimaal zo’n 35.000 euro kwijt, maar dan heb je ook wel iets unieks.

De maker van deze blikvanger op twee wielen, Cédric Klein, spreekt van een ‘muscle-bike’, geïnspireerd op het design van een AC Cobra. Je zou dan ook verwachten dat Avinton Motorcycles is gevestigd in de Verenigde Staten. De fabriek staat echter in Zuid-Frankrijk. Je kunt kiezen uit drie modellen: Roadster, GT en Race. Er zijn echter oneindig veel opties en mogelijkheden om de Avinton te personaliseren als de standaardversie je nog niet exclusief genoeg is.

Avinton Motorcycles

Amerikaans motorblok

Het hart van de Avinton is een S&S V-twin van Amerikaanse makelij. S&S is ook leverancier van het motorblok voor de Morgan 3 Wheeler. De cilinders staan in een hoek van 45 graden en hebben met elkaar een flinke inhoud van 1.647 cc. De krachtbron levert 88 kW (120 pk) vermogen en 168 Nm koppel. Dat is fors, zeker voor een motor die slechts 192 kilogram weegt met volle brandstoftank.

Avinton Motorcycles

Luchthappers

Volgens maker Klein zijn er talrijke details die verwijzen naar het uiterlijk van een AC Cobra. De meest opvallende is de Vortec-luchthapper boven op de brandstoftank, met daarin twee inlaatkleppen die openen zodra je gas geeft. Een item dat ook knipoogt naar roemruchte ‘muscle cars’ als de klassieke Ford Mustang, Chevrolet Camaro en Dodge Charger 7. Verder maakt Avinton gebruik van high-end componenten, zoals Beringer-remklauwen, schokdempers van Öhlins en wielen van Marchesini.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen