achtergrondafbeelding
Avanturaa Choppers 2018 - Rudra

Avanturaa Choppers: Pittige customs uit India

Avanturaa Choppers uit Bangalore bouwt als eerste in India street-lagal custom choppers

1 sep 2018, 15:00  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Bij India denk je al snel aan Bollywood films en spicy food. En in het vervolg ook aan dikke custom choppers! Avanturaa Choppers is een bedrijf uit Bangalore en bouwt als eerste Indiase firma street-legal custom choppers.

Avanturaa Choppers

Motoren zijn booming business in India. Steeds meer grote motormerken vestigen zich om economische redenen in India. En andere motormerken zitten er al jaren. De vraag naar motoren blijft groeien en de vraag naar meer individualiteit groeit net zo hard mee.

Orange Coutry Choppers in Bangalore

Het in Bangalore gevestigde Avanturaa Choppers speelt daar handig op in door als eerste in India custom choppers te bouwen. Net als in Amerika willen Indiase bikers zich graag onderscheiden van de rest. Dat was tot op heden bijna niet mogelijk, maar het opkomend Avanturaa Choppers probeert daar nu verandering in te brengen.

Groeiplannen

Het bedrijf – met 25 werknemers – heeft grote plannen want naast een filiaal in Bangalore zijn er plannen om uit te breiden naar Hyderabad en Dehli. Wat maakt dit bedrijf nou zo speciaal? Ze zijn één van vijf geregistreerde motorfabrikanten in India. Als ‘specialisten in choppers’ zijn ze zelfs de eerste in India.

S&S powertrain

Momenteel voeren ze twee modellen: de Rudra en de Pravega. Beide modellen zijn voorzien van een gigantisch 2.000 cc S&S motorblok. De Pravega is meer een standaard choppermodel met een mooi open buizenframe. De Rudra is wat een meer geavanceerde chopper waarbij het motorblok fraai is weggewerkt in het deels afgedekte frame. De benzinetank loopt mooi over in het frame.

Avanturaa Choppers 2018 - Pravega

En wat kost dat?

Goedkoop zijn de motoren niet, zeker niet voor Indiase begrippen. De Pravega wisselt van eigenaar voor een slordige 30.000 dollar. Maar dan heb je wel een aparte chopper voorzien van topaccessoires van onder meer Beringer, Mustang, Kellerman en Progressive Suspension.

Share Tweet Share Share E-Mail