achtergrondafbeelding

Auto- en motorverzekering op 1 polis, kan dat?

Auto en motor zo goedkoop en optimaal mogelijk verzekeren

9 okt 2020, 15:32  •  Nieuws, Partner Content  •  Door De Redactie

Als je naast autobestuurder, ook bestuurder van een motor bent, wil je natuurlijk weten hoe je op de goedkoopste manier, beide voertuigen zo goedkoop en optimaal mogelijk kunt verzekeren.

Verzekering voor auto en motor

Verreweg de meeste mensen kopen eerst een auto en schaffen daarna pas een motor aan. Naarmate je langer schadevrij rijdt met je auto, bouw je steeds meer no-claim korting op voor een goedkope autoverzekering, waardoor je van een lagere premie profiteert.

Als bestuurder van beide voertuigen, wil je natuurlijk dat het schadevrij rijden dusdanig gewaardeerd wordt, dat je de daarbij toegekende korting voor je autoverzekering, ook op de premie van je motorverzekering kunt toepassen. Het fenomeen van korting voor een tweede auto binnen één gezin, is vrij algemeen bekend. Voorwaarde is dan uiteraard dat die tweede auto verzekerd wordt bij dezelfde verzekeraar. In de meeste gevallen gaat het dan om de partner van de hoofdverzekerde, die de eigen auto ook met gebruikmaking van de no-claim korting wil verzekeren. Minder bekend is echter de mogelijkheid om een auto- en motorverzekering op 1 polis te laten zetten. Dit kan zich echter lonen.

Auto- en motorverzekering op 1 polis

Vandaag de dag is het dus bij sommige verzekeraars mogelijk om beide verzekeringen te combineren. Dit wordt vaak betiteld als het zes-wielencontract. Verzekeringsmaatschappijen die deze combinatie hanteren, bieden in sommige gevallen al 10% korting, puur omdat beide voertuigen bij hun maatschappij worden ondergebracht. Niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden die 10% korting standaard aan. Wel is er bij het combineren van de auto- en motorverzekering oog voor de opgebouwde schadevrije jaren. Als besloten wordt beide verzekeringen op 1 polis onder te brengen, wordt gekeken naar de verzekering waarbij het hoogst aantal schadevrije jaren is opgebouwd. Dat aantal schadevrije jaren, is dan het uitgangspunt bij het vaststellen van de te betalen premie. Bekijk hier een overzicht van de beste autoverzekeringen en kijk welke de combinatiepolis aanbieden.

Zes-wielencontract afsluiten

De mogelijkheid om een zes-wielencontract af te sluiten is niet bij elke verzekeraar mogelijk en de verzekeraars die de optie wel bieden, hanteren daarbij niet allemaal dezelfde voorwaarden. Sommige maatschappijen staan wel toe, dat de opgebouwde korting voor de auto, ook voor de motor toegepast wordt, maar andersom staan ze het niet altijd toe. Heb je dus meer schadevrije jaren opgebouwd via je motorverzekering, dan mag je die korting niet bij elke maatschappij gebruiken om korting op je autoverzekering toe te passen.

Om beslagen ten ijs te komen, is het dus aan te raden, goed te kijken bij welke verzekeraar de combi-polis wordt aangeboden en onder welke voorwaarden. Wellicht zijn er 2 of 3 maatschappijen die voor jou in aanmerking komen om een zes-wielencontract bij af te sluiten, maar heeft de ene maatschappij veel betere voorwaarden dan de andere.

Autoverzekering en motorverzekering ineen

Zo kan het voorkomen dat een andere maatschappij misschien iets minder gunstige voorwaarden heeft, maar wel een veel lagere premie rekent. De keuze voor een zes-wielencontract hangt dus af van de voorwaarden die jij van belang acht bij het verzekeren van jouw voertuigen. Verdiepen in deze vorm van verzekeren is dus zeker de moeite waard.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen