achtergrondafbeelding
Ariel Ace of Diamonds

Ariel Ace of Diamonds: slechts 10 stuks

Unieke motorfiets uit Verenigd Koninkrijk

26 nov 2018, 9:00  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Ariel ken je wellicht van de sensationele vierwielers Atom en Nomad. Toch heeft Ariel ook een motorfietsenafdeling, genaamd Ariel Motorcycles. Het bedrijf introduceerde onlangs de Ariel Ace of Diamonds waarvan slechts tien exemplaren worden gebouwd.

Genummerde badge

De Ariel Ace of Diamonds is te herkennen aan een unieke kleurstelling en een genummerde badge. De klant mag de basiskleur helemaal zelf bepalen. Geen enkele Ace of Diamonds zal dus gelijk zijn.

Ariel Ace of Diamonds

Technologie van Honda

Ariel Motorcycles gebruikt voor de Ace zoals gewoonlijk technologie van Honda, zoals een V4 Unicam met 1.237 cc en een vermogen van 173 pk en 131 Nm. Schakelen gebeurt met een zestraps transmissie. De Ace of Diamonds sprint in ongeveer 3 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 264 km/u. De tweewieler heeft verder cardanaandrijving en een uniek frame van aluminium waarvan het design is geïnspireerd op dat van de Atom en Nomad.

Ariel Ace of Diamonds

Kenmerken

Volgens Ariel is de stuurhoek van de Ace of Diamonds verbeterd (23,5 graden). De 43 mm verstelbare telescopische voorwielophanging komt van Showa. Achteraan bespeuren we een enkele swingarm van Pro-Link en een verstelbare demper van Showa. De remmen dan: vóór meten de schijven 320 mm met Nissin-remklauwen met zes zuigers per cilinder. Achteraan monteert Ariel een 276 mm grote remschijf met eveneens een remklauw van Nissin, maar dan met twee zuigers. ABS en LED-verlichting zijn standaard. Ariel monteert altijd Dunlop Roadsmart 120/70ZR17-banden vóór en 190/55ZR17-banden achter.

Maart 2019

De productie van de Ariel Ace of Diamonds start eind 2018 en de eerste klanten krijgen hun motorfiets in maart 2019. De prijs is op aanvraag.

Share Tweet Share Share E-Mail