achtergrondafbeelding

784 Kawasaki-motoren in de polder, een nieuw wereldrecord!

Het is Nol Bikker gelukt!

29 mei 2019, 7:11  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Het idee om zoveel mogelijk Kawasaki’s bij elkaar te halen om een notering te krijgen in het Guinness World Records Book is natuurlijk best leuk. Maar als het dan ook nog lukt, is het helemaal feest. Op zaterdag 25 mei verzamelden maar liefst 784 Kawasaki-motoren in de polder van de Alblasserwaard en dat is goed voor een nieuw wereldrecord!

Nol Bikker

Het initiatief kwam van Nol Bikker Motoren dat in 2019 alweer 30 jaar bestaat. In 2014 werd ook al een poging gedaan om het wereldrecord ‘zoveel mogelijk Kawasaki’s op één plek verzamelen’ te verbreken. Helaas waren er toen te weinig deelnemers.

Minimaal 750 motoren nodig

Volgens motorliefhebber Nol Bikker waren er 750 Kawasaki’s nodig om het wereldrecord te verbreken. En dat is gelukt, want op het recordpogingevenement kwamen maar liefst 784 Kawasaki-motoren af. Een officiële notaris van het Guinness World Record Book was aanwezig om de motoren te tellen.

Kawasaki 250 Samurai

Nol Bikker nam zelf deel met een Kawasaki 250 Samurai uit 1968. Dit was zijn allereerst Kawasaki. Het rijden op deze motorfiets maakte zoveel indruk op hem, dat hij besloot Kawasaki-dealer te worden.

View this post on Instagram

Record poging #kawasaki

A post shared by Ad Hoek (@adhoek) on

View this post on Instagram

Nol Bikker #kawasaki meeting

A post shared by Douwe P. (@douwepp) on

Headerfoto: douwepp/instagram

Share Tweet Share Share E-Mail