achtergrondafbeelding
Motorrijder APP

6 apps die elke motorrijder moet hebben

Welke apps moet je echt hebben als motorrijder?

9 jul 2018, 10:30  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Apps maken het leven makkelijker, ook op de motorfiets. Kant-en-klare routes, real time verkeersinformatie, locaties van mobiele flitsers, het is allemaal op een veilige manier toegankelijk via je smartphone, zelfs onderweg. Welke apps moet je echt hebben als motorrijder? We zetten er zes op een rij.

Flitsmeister

Locaties van flitspalen en mobiele flitsers, trajectcontroles, verkeersinformatie, je krijgt het allemaal via de gratis app Flitsmeister. Superhandig is dat je naast visuele ook gesproken aanwijzingen krijgt. Hierdoor is het niet noodzakelijk om je smartphone in het gezichtsveld te plaatsen. Een setje oortelefoons of een Bluetooth-verbinding met je helm volstaat om onderweg op de hoogte te blijven. Een dataverbinding is noodzakelijk, maar dat vormt in het buitenland geen belemmering meer door het verdwijnen van roamingkosten. Flitsmeister is bruikbaar in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Beschikbaar voor Apple en Android.

App Flitsmeister

Calimoto

De app Calimoto zoekt leuke en uitdagende routes voor je op. Ideaal voor de toerliefhebbers onder ons. De app is ontwikkeld onder het motto ‘no more straight roads’. Kortom: aanvallen die bochten! Handige toevoeging is dat je tankstations, cafés, motorfietswinkels en hotels in de omgeving kan zoeken en ook zelf een route kan maken met centrale kaartpunten. Beschikbaar voor Android.

App Calimoto

Rever Motorcycle

Achter Rever Motorcycle schuilt een grote community. De app is al bijna 150.000 keer gedownload! Met de app kan je zelf routes creëren. Uploaden van GPX-bestanden is eveneens mogelijk. Je ziet ook direct waar je motorvrienden zich bevinden. Handig natuurlijk als je elkaar even uit het oog bent verloren. Je kan ook meerdere motoren toevoegen aan je ‘digitale garage’ zodat je per motor de gereden afstand kan bijhouden. Een leuke extra is dat je punten kan verzamelen door unieke locaties over de hele wereld te bezoeken. Zo stijg je op de ranglijst binnen deze community. Een aanrader. Beschikbaar voor Android.

App Rever

TomTom Go Mobile

TomTom GO Mobile is een handige navigatie-app met offline kaarten, nauwkeurige verkeersinfo en waarschuwingen voor flitsers. Groot pluspunt is dat je de app kan gebruiken in meer dan 150 landen. Of je naar je werk of graag mooie, toeristische routes rijdt, TomTom GO Mobile biedt uitkomst. Handig is dat je ook zelf routes kan inladen (zogeheten GPX-bestanden). De app geeft je elke maand tot 75 kilometer gratis navigatie, waarna je een abonnement van 1 maand of 1 jaar kunt aanschaffen met een onbeperkt aantal kilometers. Beschikbaar voor Apple en Android.

App TomTom GO Mobile

Best Biking Routes

Best Biking Routes is gemaakt door de mensen achter de website bestbikingroads.com. Deze betaalde app biedt een overzicht van enkele prachtige routes over de hele wereld. Je kan er al zo’n 10.000 routes vinden, waarvan nu 127 in Nederland. Zeker de moeite waard, vooral omdat je ook zelf routes kan toevoegen en routes van anderen kan beoordelen en voorzien van commentaar. Beschikbaar voor Apple (4,49 euro) en Android (2,99 euro).

App Best Biking Roads

Pirelli Diablo Super Biker

Fan van statistieken? Download dan even de Pirelli Diablo Super Biker. Deze app slaat onder meer de afstand, tijdsduur, snelheid en hellingshoeken op. Niet alleen op straat, maar ook op het circuit. Even een profiel aanmaken, je type motor invullen en je kan los. Leuke feature is dat je prestaties met je vrienden kan vergelijken. En wat kost dat? Helemaal niets. Beschikbaar Apple en Android.

App Diablo Super Biker

Heb je zelf nog suggesties voor must have apps voor de motorrijder? Laat het weten in de reacties!

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen