achtergrondafbeelding
Kawsaki Ninja H2R

400+ km/u snelle Kawasaki Ninja H2R komt naar Gamma Racing Days

17 en 18 augustus op TT Circuit Assen

16 jul 2019, 14:38  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Tijdens de Gamma Racing Days (17 en 18 augustus) is de snelste productiemotor ter wereld te aanschouwen op het TT Circuit van Assen: de 400+ km/u snelle Kawasaki Ninja H2R.

Gratis toegang

De 2019-editie van de Gamma Racing Day wordt de twintigste editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Toegang is gratis. Je moet wel een gratis toegangsbewijs ophalen – vanaf juli mogelijk – bij onder meer Gamma Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 euro voor de vrijdag tot 25 euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis paddocktoegang.

Winactie

Tijdens de Gamma Racing Days zijn er diverse Kawasaki-modellen te bewonderen in de paddock. Naast de Ninja H2R demonstratie is ook het Kawasaki Racing Team uitgebreid aanwezig. Ook zijn er handtekeningensessies en meerdere activiteiten bij de Kawasaki Promo Tour in de paddock. Voorts is er een wedstrijd waarmee je vier maanden rijden kan winnen op een Kawasaki naar keuze.

400+ km/u

De handgebouwde Ninja H2R is wordt ook wel het ‘geblazen motorisch meesterwerk’ genoemd. In 2016 vestigde meervoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu op de Ninja H2R in Turkije een nieuw wereldrecord. Hij reed op de Osman Gazi brug met de H2R een snelheid van 400 km/u. Binnen 26 seconden! De video bekijk je hieronder. Tijdens de Gamma Racing Days komt Kawasaki Racing Team fabrieksrijder Leon Haslam in actie op de Ninja H2R.

Share Tweet Share Share E-Mail