achtergrondafbeelding
Kawasaki H2R bij BALR.

326 pk sterke Kawasaki in BALR. store Utrecht

DJ Sunnery James verricht onthulling

30 nov 2018, 10:06  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Kawasaki en lifestylemodemerk BALR. zijn een samenwerking gestart. Het eerste tastbare resultaat is een Kawasaki H2R in de hagelnieuwe store in Hoog Catharijne Utrecht. Hij staat er een jaar.

Aandachttrekker

Het is de derde fysieke winkel van BALR. in Nederland, waar de snelste Kawasaki motorfiets ooit staat. Met zijn agressieve design en kuipdelen van carbon trekt hij de aandacht. Maar wat doet een motorfiets in een modewinkel? “Een jong publiek trekken, dat is onze achterliggende gedachte achter deze deal”, aldus Sonya Ovisi van Kawasaki Nederland. “De samenwerking tussen BALR. en Kawasaki is tot stand gekomen doordat wij twee werelden bijeen willen brengen. BALR. is een enorm groot lifestyle merk en trekt een vernieuwend, fris, jong publiek aan. Tegenwoordig zit iedereen op social media, dus voor ons was de connectie snel gelegd met BALR. en zijn fans & influencers.”

 

120 Limited Edition T-shirts

Er zijn 120 stuks Limited Edition T-shirts uitgebracht, die speciaal ontworpen zijn door BALR. voor dit project. “De H2R blijft gedurende een jaar in de winkel in Hoog Catherijne staan – op een plek waar hij niet te missen is!” Ook staat nog een speciale samenwerking met Sunnery James op stapel, maar daarover volgt later meer.

Kawasaki H2R bij BALR.

Jonge doelgroep

Kawasaki wil motorfietsen en motorrijden een boost geven onder jongere mensen. Het is ook een van de weinige merken met twee 125 cc modellen voor bezitters van het rijbewijs A1 en dat zijn dus de 18-jarigen. Een daarvan is de Kawasaki Ninja 125, die in de verte ook wat sportieve looks heeft van de H2R.

Unieke H2R

De H2R bij BALR. store Utrecht is een uniek exemplaar. De machine is met wrapping een BALR. uiterlijk gegeven. Een print die lijkt op de afdruk van een voetbal. Los daarvan is deze Kawasaki al heel bijzonder. Het blok van bijna duizend cc levert een topvermogen van maar liefst 326 pk dankzij een supercharger, een mechanisch aangedreven turbo. Het is de enige motor met deze technologie en ook de enige motor met zo’n hoog vermogen.

Niet straatlegaal

De Kawasaki H2R is niet gehomologeerd voor straatgebruik. Dat betekent dat je er geen kenteken voor kunt krijgen. Wil je toch de sensatie van een motor met supercharger beleven op de openbare weg, dan ben je aangewezen op de Kawasaki H2. Die heeft hetzelfde blok maar dan met 231 pk. Samen met een gewicht van net boven de 238 kg is dat altijd nog heel veel vermogen. Sterker nog, het is een van de krachtigste motoren die je momenteel met kenteken kunt kopen.

Share Tweet Share Share E-Mail